2010-12-13

Riešutinis pyragas su kavos aromatu

Ypatingai skanus biskvitas su lazdynų riešutais, įgaunantis dar turtingesnio skonio kavos ir šokolado dėka. Nusižiūrėjau receptuką Jolitos bloge ir taip knietėjo išbandyti, jog net švenčių nelaukiau. O kaip kitaip sužinosi ar kepinys vertas Kalėdų stalo? Labai vertas. Rekomenduoju!


Biskvitui reikės:
2 kiaušinių
150 g cukraus
6 šaukštų kavos
1 šaukšto brendžio
1 šaukšto vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
150 g miltų
150 g maltų lazdyno riešutų
1 šaukštelio kepimo miltelių

Kremui reikės:
125 ml pieno
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
25 g miltų
100 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinio trynio
1 šaukštas brendžio

Puošybai reikės:
Tirpinto šokolado ir lazdyno riešutų


Pirmiausia iškepame biskvitą. Trynius ištrinkite su cukrumi, supilkite kavą, vanilės ekstraktą ir brendį. Po to įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir maltus riešutus. Baltymus išplakite ir atsargiai, kad nesubliūkštų, įmaišykite į masę.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, į skardelę įtiesę kepimo popierių, kepkite apie 20 minučių arba kol medinis pagaliukas, įbedus į biskvitą, liks sausas.
Kremui užvirinkite pieną su cukrumi ir sudėkite trynį sumaišytą su miltais, vanilės ekstraktu bei brendžiu. Ant silpnos ugnies viską kaitinkite nuolat maišydami, kol kremas sutirštės, įmaišykite sviestą.
Biskvitą supjaustykite kvadratėliais, kiekvieną perpjaukite išilgai į dvi dalis bei pertepkite kremu. Šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje su šlakeliu pieno ir gabalėliu sviesto. Užpilkite ant kiekvieno gabalėlio ir papuoškite lazdynų riešutais.

3 komentarai: