2010-11-24

Ananasų pyragas

Rudeniop prisivalgius obuolių ir moliūgų, užeina noras pajusti ir tropinių vaisių skonį. Mikliai pasirausus spintelėje, randu konservuotų ananasų skardinėlę, šaldiklyje prisimenu užmirštą šaldytų vyšnių dėžutę. Taigi belieka tik išmiltuoti pirščiukus ir pyragui tešlą užmaišyti. Ilgai netrunku.
Naudojau:
Pyrago viršui:
50 g sviesto
6 šaukštus cukraus (geriau rudojo, bet aš naudojau įprastinį)
Mažą skardinę konservuotų ananasų
8 vyšnias be kauliukų (šaldytas, iš kompoto, pacukruotas ar likusias nuo vyšnių trauktinės :-) )

Tešlai:
150 g sviesto
70 g cukraus
2 kiaušinius
1 šaukštelį kepimo miltelių
160 g miltų


50 g sviesto ištirpdžiau nedideliame puodelyje ir sudėjau 6 šaukštus cukraus. Kaitinau ant nedidelės ugnies vis pamaišydama, kol cukrus ištirpo.
Pyragui naudojau 25 cm skersmens atsegamą formą, kurią išklojau kepimo popieriumi. Ant dugno supyliau ištirpusį cukrų su sviestu ir išdėliojau ananasų griežinėlius, į kiekvieną įtupdydama po vyšnią. Tilpo lygiai 7 ananasai, taigi, sunaudojau visą skardinę. Patinka, kai sunaudojama visą pakuotė, o pvz. grietinėlė turi blogą įprotį likti ant indelio dugno, nes dažniausiai receptas sako naudoti 100 g, tačiau indelis būna 150 g. Kur dėti likusius 50 g? Taip nepatinka. Bet ananasas yra gėris, jo šiaip ar taip nebūtų likę...
Dabar pats laikas išmaišyti tešlą iš minkšto sviesto ir cukraus, kiaušinių, vanilės ekstrakto ir miltų su kepimo milteliais. Gautą masę užpyliau ant ananasų ir pašoviau į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepiau apie 20 minučių, kol pyragas gražiai iškilo ir įgavo auksinę spalvą. Dar patikrinau iškepimo lygį mediniu pagaliuku. Puiku! Pagaliukas sausas! 
Pyragą atvėsinau 10 minučių ir atsegusi formą bei ant viršaus uždėjusi plačią lėkštę, apverčiau. Kvepia.
Skanaus smaguriavimo!



Receptą radau interneto platybėse, dovanokit, nepamenu kur...


5 komentarai:

Asta rašė...

Koks išvaizdus pyragas ir kokios dar žavesnės dekoracijos :))

Puanc rašė...

Ačiū Asta, išvaizdus ir labai skanus, drėgnas!

Indrė rašė...

Tikrai gražiai atrodo :)

Beje - aš vis dar laukiu, kada atgaminsi kokį patiekalą iš tų kursų :>

Puanc rašė...

Ach, jau seniai atgaminau, bet reikia prisiruošti įkelti. Gėda man :-(
Pyragas gardus, rekomenduoju!

Indrė rašė...

Lauksiu lauksiu ;)