2010-10-18

Trinta daržovių sriuba, pagardinta saulėgrąžomis

Myliu rudenį, nes nuo daržovių lūžta turgaus prekystaliai. Kaimynai, bendradarbiai mielai dalijasi gėrybėmis, kurių nebepajėgia sudoroti patys. Trinta sriubytė leidžia varijuoti, kiek tik fantazija leidžia ir naudoti daržoves, kokias tik turime. Privalu pasigaminti!


Reikės:
Brokolio
3 bulvių
3 morkų
Saujos špinatų
Kubelio sultinio
Šaukšto alyvuogių aliejaus
1,5 l vandens
Kepintų saulėgrąžų branduolių
Skrudintos baltos duonos kubelių

Supjaustykite daržoves kubeliais ir virkite vandenyje 15 minučių, įdėkite kubelį ir pavirkite dar 10 minučių. Tik virimo pabaigoje sudėkite smulkintus špinatus, aliejų. Išvirusias daržoves sutrinkite elektriniu trintuvu, paragaukite, ar kartais netruksta druskos ir pipiriukų. Jei sriuba skystoka, patirštinkite ją šaukštu miltų.
Patiekite užbarstę kepintų saulėgrąžų branduolių ir traškių baltos duonos kubelių. Skanaus!


Komentarų nėra: