2010-07-18

Tropinis braškių tortas

Nėra braškių sezono be braškių torto. Kiek suspėjau jų suvalgyti, tiek, bet norėčiau, kad sezonas tęstusi daug ilgiau. Tada ir tortų būtų daugiau. Kadangi karšta, kaip tropikuose, į tortuką nukeliavo ir ananasai. Ką gali žinoti, gal ir jie greitu laiku pradės augti kaimyno namo kiemelyje.



Reikės:
Pagrindui
1 pak. mėgstamo skonio Selgos sausainių
3 šaukštų tirpinto sviesto

Kremui
250g Rikotos sūrio
100 g cukraus
500 g grietinėlės 36% riebumo
8 arbat. šaukštelių želatinos (naudojau Klingų)
mažo indelio konservuotų ananasų gabaliukų

Viršutiniam želė sluoksniui
8 arbat. šaukštelių želatinos
pusės šaukštelio citrinos rūgšties
100 g cukraus
900 ml vandens
daug sveikų braškių, perpjautų per pusę, atrinkit pačias gražiausias


Sausainius susmulkinkite sudėjusi juos į virtuvinį rankšluostį ir daužydama į stalą. Labai geras būdas išlieti susikaupusias neigiamas emocijas :-) Galima pasitelkti į pagalbą kočėlą arba naudoti civilizuotą būdą, tiesiog sutrupinti smulkintuvu. Trupinius užpilkite lydytu sviestu ir gerai išmaišykite. Torto formą išklokite kepimo popieriumi ar plėvele ir į dugną sudėite suspaustų sausainių masę. Aš naudojau 25 cm skersmens formą nuimamais kraštais. Paslėpkite torto pagrindą šaldytuve, kol ruošite kremą.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, kad išbrinktų. Įpylus dar šiek tiek vandens pakaitinkite, visą laiką maišydamos. Kai želatina visiškai ištirps, palikite ją atvėsti. Rikotos sūrį išsukite su cukrumi, grietinėlę išplakite, kol bus standi ir atsargiai sudėkite į sūrį kartu su ananasais. Atšalusią želatiną supilkite į masę ir užpilkite ant sausainių pagrindo. Vėl paslėpkite šaldytuve.
Tokiu pat būdu paruoškite želatiną antram sluoksniui. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą, pridėkite citrinos rūgšties ir atvėsinkite.


Tortą apdėliokite gražių gražiausiomis braškėmis ir kitomis uogomis (aš panaudojau kelias trešnes), svarbu dekoruojant jų nesuvalgyti. Spalvą pagyvinkite melisos lapeliais, galima ir mėtos. Pradedančią stingti želė užpilkite ant uogų ir palikite per naktį šaldytuve.
Kitą dieną laukite ovacijų. Pažadu, jų tikrai bus :-)


Adaptuota iš www.allrecipes.com


.

1 komentaras:

S rašė...

Šakės kaip nuostabiai atrodo! :)