2010-07-22

Rūgštusis serbentų tortas

Rūgštumas yra didis gėris. Todėl serbentai puikiai tinka desertams su rūgštele. Imkit tortuką, kurį valgant, nei vienas nesusiraukė.


Reikės:
2 biskvito lakštų
Kaip išsikepti jau buvau rašiusi ne vieną kartą. Biskvito receptą rasite ir čia

Kremui naudojau apelsino sultis (apelsinas buvo diiiiiidelis), šlakelį citrinos sulčių ir ctrinos žievelę.
Dar užpuoliau vištą ir atėmiau 5 kiaušinius, bet 4 baltymus atidaviau atgal... Na gerai, neatidaviau, išsikepiau morengų. Taigi kremui naudojau 4 trynius ir 1 visą sveiką kiaušinį.0,5 stiklinės cukraus, 50 g sviesto, 250 g grietinėlės 35%.
Kiaušinius, cukrų, sultis viriau vandens vonelėje vis maišydama, kol sutirštėjo. Nuėmusi nuo ugnies, įdėjau sviestą ir gerai išmaišiau, kol ištirpo. Tada išplakiau grietinėlę ir atsargiai įmaišiau į masę. Tegul viskas ilsisi.
Torto viršutinis sluoksnis - žele. Todėl pakelį mėgstamos žele (naudojau citrinų) užpyliau  0,5 l virinto karšto vandens ir maišydama ištirpinau.Tegul vėsta. Atkreipkite dėmesį į želė gamintojo instrukciją, vandens gali reikėti ir mažiau.
Torto formą išklojau maistine plėvele, galima ir kepimo popieriumi, įdėjau biskvito lakštą, pašlakščiau citrinos sultimis, pasaldintomis cukraus pudra ir sudėjau kremą.Vėl biksvitas, vėl šlakštome, laistome ir toliau dėliojame serbentus, kaip išmanom. Ratais ar pusmėnuliais, kaip kam šaus į galvą.
Pradedančią stingti želė atsargiai užpilame ant uogų ir kitų puošmenų ir paliekame stingti per naktį.
Gaivi rūgštelė tinka prie arbatėlės.



Receptą sukurpiau įkvėpta Glacee iš Supermamos forumo.

Komentarų nėra: