2010-06-13

Fetos sūrio ir arbūzo salotos

Vazonėliuose vasara... Užaugo, suvešėjo. Maloniai kvepia melisos, nusiskinu lapelių ir užsiplikau arbatos. Tikras vasaros vakaras.


Salotoms praverčia grąžgarstė. Jų skonis man kažką primena, aaa, riešutus. Kažkodėl užsinoriu graikinių riešutų.


Tačiau mano pasaka ne apie melisas ir grąžgarstes, bet apie neįprastą derinį, kuris atgaivina ir pamaitina. Darysim salotas, ypatingai gaivias ir skanias, paprastas, bet nuostabias.

Taigi reikės:
Salotų lapų
1 kg arbūzo
200 g fetos sūrio
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų ryžių acto
pundelio šviežių mėtų lapelių
šviežiai maltų juodųjų pipirų


Pirmiausia išskobkite arbūzą. Jei turite specialiai tam skirtą įrankį - idealu, akį labai džiugina dailūs rutuliukai. Jei ne, puikiai tiks ir šaukštas. Arba tiesiog supjaustykite kubeliais. Pasirinkite tą variantą, kuris jums arčiausiai širdies. Arbūzo rutuliukus užpilkite aliejumi ir actu, pabarstykite šviežiai grūstais pipirais ir paslėpkite šaldytuvan 15 minučių. Tegul pasimarinuoja. Tikras juokas, marinuojame arbūzus, bet patikėkite verta tai daryti.


Per tą laiką susmulkinkite mėtos lapelius, nuplaukite ir pasiruoškite salotų lapus. Jais gražiai išklokite dubenį, tada sudėkite arbūzo rutuliukus, ant viršaus užberkite smulkintos fetos ir pabaikite mėtos lapeliais.
Nusprendžiau, kad tai tikras vasaros atradimas. Labai gaivus patiekalas, puikiai tinkantis iškyloms gamtoje. Fetos sūrumėlis + arbūzo gaivumėlis = salotų skanumėlis.



Receptas iš čia: www.about.com/food/

6 komentarai:

Indrė rašė...

Oho tokio įdomaus derinio nemačiau ir nebandžiau. Čia tikrai sudomino. Jei tik mieliausias leis taip "gadinti" arbūzą būtinai pabandysiu ;)
P.S. vis dar laukiu tų receptų iš Itališkų kursų ;)

Puanc rašė...

Būtinai pabandyk, tikrai verta!
O apie itališkus receptus... Sumaniau čia netikėtai artišokus pasigaminti, jau peilį galandau, kad galėčiau dailiai juos išpjaustyti...ir ką manai? Neradau niekur artišokų nors užsimušk :( Iš nevilties kepiau baklažanus, bet jau, žinoma, ne tas...

Dalia rašė...

Netikėti deriniai man labai patinka, laukiu arbūzo sezono.
Dėl artišokų man žinot, kas keisčiausia, nei Lietuvoj auga, nei esu mačiusi, o lietuviškas pavadinimas yra. Dar vaikystėj Anderseno pasakas skaitydama artišokus buvau užtikus, neturėjau supratimo, kas per daiktas. Iki kol Italijoj nepabuvojau, taip ir neturėjau supratimo.

Indrė rašė...

Na aš artišokus šiemet pasisėjau. Visos 5 sėklos sudygo. 4 šiltnamyje auga, 1 namie vazone. Žiūrėsim kaip peržiemos ir tikiuos kitamet jau bus ką ragauti. O artišokai LT ar tik ne ant rudens būna? Nežinau iš kur juos veža, bet kad kažkaip ne per sezoną...

Puanc rašė...

Oi, kaip įdomu, kaip gi seksis artišokus auginti. Tikiuosi kitąmet jau ir skanausi.

Indrė rašė...

Aha man ir įdomu. O dabar mačiau maksimoj pora metesi galvų ;)