2010-05-02

Diena fėjų restorane Romoje ir 4 patiekalai

Teko pabuvoti Romoje, teko aplankyti šefą Andrea jo restorane "La Fate". Netgi teko prikišti nagučius prie jo puodų ir samčių... Labai smagu. Teko paskui visa, prie ko prikišau nagučius, ir suvalgyti... Ir indų plauti nereikėjo. Labai didžiavausi savo bei bendrakeleivių pasiekimais ir šefui knygą dovanojau. Apie šaltibarščius ir cepelinus. Nė kiek nenustebo. Sakė, jog yra Italijoje regionas, kur panašius gamina. Kažin kažin, juk lietuvių cepelinų niekas negali pranokti. Maistą ruošėme tik iš rytą vietiniame turguje pirktų produktų, kuriuos Andrea atsigabeno motoroleriu. Buvo linksma ir įdomu. Demonstruoju ką prigaminome. Dar įdedu nuorodą, kur kreiptis, jei pamokėlės sudomins. Receptus parašysiu, kai pakartosiu gamybos procesą namuose.

Rankų darbo Fetuccine su pomidorų ir baziliko padažu
Tik nuo kiaušinių trynių priklauso apetitą žadinanti makaronų spalva. 


Saltimbocca alla Romana
Labai plonai pjaustyta jautiena (arba veršiena) su prosciutto ir sūriu, pakepta tik 2 minutes.
Šalavijo kiekis ir šviežumas užbūrė... jau pasisėjau sau ant palangės...




Alaus tešloje kepti artišokai, patiekti su rausvuoju pesto padažu
Jei nežinai kaip teisingai pjaustyti artišokų, net neverta svajoti apie šį receptą. Rausvajam pesto padažui reikia migdolų be odelių. Tokių ir įsigijau vietiniame turguje.


Šokoladinis sufle
Ypač skanus patiektas su vaniliniais ledais.

Posted by Picasa



8 komentarai:

Indrė rašė...

Lauksiu nesulauksiu ;)

Puanc rašė...

Reikės mikliai apsisukti ir visus 4 pagaminti.

ieva rašė...

tarytum pasakoj! ir "šefas" toks laimingas - smagu žiūrėt :)

Anonimiškas rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Indrė rašė...

Bet kokie žmonės yra pavydūs... Ir bijo net prisistatyti. Koks puikavimasis su vienu įrašu?? Pabuvo, pamatė, išbandė ir dar pasidalins puikiai receptais. Tai ir puiku. Jei nepatinka visada galima nebeskaityti, ot problema...

Puanc rašė...

Ačiū Indre už palaikymą. Manau, kad žinau kas čia dantį griežia ir iš pavydo miršta :-)... Man smagu su visais pasidalinti tokiu puikiu įspūdžiu. Linkėčiau kiekvienam apsilankyti ir rankos miklumą išbandyti italo virtuvėje!

Anonimiškas rašė...

Bet tai kokie įspūdžiai! Visam gyvenimui praktiškai :) Tie namų gamybos makaronai, ojojoj... Fantastika. Džiaugiuos, kad tau pasitaikė tokia proga :)

Puanc rašė...

Įspūdžiai nerealūs! Tikrai visam gyvenimui!