2010-02-16

Raudoname vyne troškintas triušis

Visi apie blynus, o aš apie triušį.
Valgiau jį Užgavėnių išvakarėse. Troškintą raudoname vyne. Labai skanu. Mėsytė lengvai atsiskyrė nuo kaulų. Gaminau ne aš, o mano draugė Asta. Taigi visi laurai jai!
Triušį supjaustome gabaliukais ir įtriname Provanso žolelių mišiniu, druska ir pipiriukais. Dar patikslinsiu kas sudaro Provanso žolelių mišinį: čiobrelis, bazilikas, mairūnas, rozmarinas, raudonėlis, mėta, kalendra. Triušį palaikome su prieskoniais per naktį šaldytuve ir sekančią dieną, užpylę lengvu raudonu vynu, įmetę saują kvapniųjų pipirų, troškiname puode apie 3 valandas ant silpnos ugnies.
Patiekiame su virtais raudonaisiais ryžiais ir vyšniniais pomidorais.
Galima pirštus nusigraužti iš skanumo!

























4 komentarai:

aguonele rašė...

dievinu as ir triusio mesyte ! vakar ir troskinau su slyvomis ;) sis receptelis ir skaniai skamba.

Puanc rašė...

Aguonėle, skanu turi būti ir su slyvomis! Reiks pabandyti būtinai.

Astronaut rašė...

Iš karto akys nukrypo į po mano kambarį lakstantį triušelį. Nenutuokiu kaip tokį daiktą reikėtų kišti į burną.

Puanc rašė...

Astronaut, mano akys dažnai krypsta ir į viščiukus bei karves, tačiau vis tiek vištienos ir jautienos nebrokijam, tiesa?