2009-12-20

Meduoliai linksmuoliai

Jau laikas dovanoti, laikas valgyti, laikas kabinti ant eglutės. Žodžiu, pats laikas kepti meduolius tiems, kad dar to nepadarė. Kas padarė - laikas juos pademonstruoti. Žiū kas išėjo man ir mano Romos kompanijai. Tam tikri asmenys žino, kas yra Romos kompanija...



Iš karto noriu atsiprašyti, jei kas pažinsite savo publikuotą receptą, nes plačiose interneto platybėse radau ir pasižymėjau kokius 10 man patinkančius meduolių receptus, visus bandžiau, man patikusį žemiau nurodysiu, o iš kur jį gavau - nebeatsimenu. Dauguma receptų panašūs, vienas kitas produktas skiriasi ir tiek. Na tai važiuojam:

Reikės:
1 stiklinės cukraus
3 kiaušinių trynių
3 šaukštų medaus
50g sviesto
2 šaukštelių sodos
2 šaukštų grietinės
po žiupsnelį maltų gvazdikėlių, cinamono, malto imbiero, muskato riešuto
maždaug 2 stiklinių miltų

Glajui naudojau citrinos sultis, cukraus pudrą ir 1 kiaušinio baltymą. Spalvas išgavau maistinių dažų pagalba, kuriuos užsisakiau internetu čia.




Smagu buvo kepti, dar smagiau dekoruoti. O jau visų smagiausia tai bus valgyti.
Linksmų švenčių visiems!!!






5 komentarai:

Kami rašė...

be galo grazus meduoliai.;}
bet toje parduotuveje radau tik geltonus ir vysninius dazus.bent jau internetiniame kataloge.kaip isgavai zali ir melyna spalvas?masei dazus ar ju ten pirkti yra daugiau?

Puanc rašė...

Ačiū Kami už pagyrimus. Anksčiau DeLonos internetinėje parduotuvėje buvo ir mėlynų dažų, matyt išpirko. O žalius išgavau sumaišiusi mėlynus ir geltonus.

Kami rašė...

tai tikriausiai,nes as isigijau tik raudonu ir geltonu;} taip pat nerealios mases cukrines,zymiai paprasciau dekoruoti su ja ir paruosimas lengvesnis,juolab kai del vaizdo, ne del valgymo viskas daroma;}

Ieva rašė...

Linksmi, keliantys nuotaiką meduoliai. Meduolinio žmogeliuko apranga originali :)

Puanc rašė...

Ačiū Ieva, žmogeliuko "pantalonai" ir man labai patinka ;-)