2009-11-28

Moliūginiai sausainiai-meduoliai

Užsišaldžiau žiemai kepto moliūgo tyrės, todėl dabar bet kada galiu išsitraukti ir gaminti sveikus ir gardžius patiekalus. Originaliame recepte juos vadina sausainiais, bet kad išeina visai ne sausi - tai faktas. Kita tiesa yra tokia, jog namai pakvimpa muskatu, cinamonu ir gvazdikėliais. Labai geras receptukas, kurį puikiausiai galima bus panaudoti ir Kalėdoms.


Naudojau:

2,5 puodelio miltų
1 šaukštelį kepimo miltelių
2 šaukštelius cinamono
0,5 šaukštelio malto muskato
0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
0,5 šaukštelio druskos
100 g sviesto
1,5 puodelio cukraus (geriausia rudojo)
1 puodelį moliūgo tyrės
1 kiaušinį
1 šaukštelį vanilės ekstrakto

Glaistui:

125 g Philadelphia sūrio
1 puodelį cukraus pudros



Sumaišiau miltus su kepimo milteliais, cinamonu, muskatu, gvazdikėliais ir druska.
Kitame inde išsukau sviestą su cukrumi, pridėjau moliūgo tyrę, vanilės ekstraktą, įmušiau kiaušinį. Tada sumaišiau gautą masę su miltais.
Orkaitę įkaitinau iki 175 laipsnių. Ant kepimo popieriaus formavau sausainiukus dviejų šaukštelių pagalba. Rankomis to daryti tikrai nepatariu, nes baisiai limpa. Tešla išeina tokia minkšta, neminkoma. Tačiau dviem šaukšteliais, dedant iš vieno į kitą susiformuoja tokie "leliukai", kurie paskui išsipučia ir tampa skanučiais meduoliukais.
Kepiau 15-20 minučių. O tuo tarpu pasigaminau glaistą iš sūrio. Noriu perspėti, kad toks glaistas nekietėja, todėl sausainiukų negalima dėti vieno ant kito, nes išsiterlios, išsimakaluos.... Juos, tarsi pyragėlius geriausia sudėti lėkštėje po vieną. Jei jau ruošiatės juos pakuoti, tada geriau naudoti glaistą iš baltymų ir cukraus arba citrinos sulčių ir cukraus. Šie puikiai sukietėja.


Kaip gaminau sūrio glaistą.
Ogi tiesiog mediniu šaukštu sumaišiau sūrio masę su cukraus pudra, galima įlašinti kelis lašus citrinos sulčių. Viską sudėjau į konditerinį maišelį ir papuošiau sausainiukus-meduoliukus taip, kaip matote nuotraukoje. Galima tiesiog ištisai aptepti visą paviršių glazūra naudojant peilį.
Skanaus!

3 komentarai:

Indrė rašė...

Žmogiukai grįžo (clap)! Vertas dėmesio receptas ;)

Milda rašė...

Pritariu Indrei! ;))

vidux60 rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.