2009-07-09

Baltojo šokolado tortas su braškėmis

Tortadieniui iškepiau tortą su braškėmis. Nuostabų receptuką užmačiau pas Žanetą. Labai patiko baltojo šokolado ir grietinėlės derinys su rūgštokomis braškėmis. Ačiū visiems, kurie padėjo tortą įveikti!


Jeigu labai skubate, galima truputį pagreitinti torto gaminimo procesą ir biskvitą nusipirkti. Jeigu turite laiko ir esate kategoriškai nusiteikę prieš pirktinius biskvitus, tai receptukas, kaip jį išsikepti, yra.
Mane labiausiai domino balto šokolado ir grietinėlės derinys, kuris nebuvo nei per saldus, nei per sunkus pagaminti.

Biskvitui:
6 kiaušiniai
3/4 stiklinės cukraus
1 ir 1/4 stiklinės miltų
žiupsnelis druskos
pusė stiklinės ištirpinto sviesto

Šokolado musas:
400 g balto šokolado
450 g riebios plakamos grietinėlės
10 g želatinos

0,5 kg braškių (įtariu, kad sunaudojau daugiau, o jei dar priskaičiuosiu tas, kurios taip ir nepasiekė torto, bet dingo mano pilve...)

Pirmiausia apie biskvito gamybą. Išplakite kiaušinius su cukrumi, tada sudėkite miltus ir atsargiai išmaišykite. Pamažu įmaišykite tirpintą sviestą. Supilkite tešlą į tokio pločio formą, kokį planuojate daryti tortą. Beje, formą išklokite kepimo popieriumi. Kepkite 165 laipsnių temperatūtoje 30 min. Atvėsusį biskvitą išilgai perpjaukite per pusę. Dabar jau turite 2 lakštus. Arba galima kepti du atskirus biskvitus. Tada nereiks pjauti.

Šokolado musas. Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Želatiną užmerkite šaltame vandenyje. Pakaitinkite 100 ml grietinėlės ir ištirpinkite išbrinkusią želatiną. Karštą grietinėlę supilkite ant šokolado ir išmaišykite. Likusią grietinėlę gerai išplakite. Imdami nedideliais kiekiais, įmaišykite plaktą grietinėlę į šokolado masę.
Biskvitas yra, musas irgi yra. Metas konstruoti tortą.
Nuimamais kraštais formą išklokite maistine plėvele. Tarp biskvito kraštelių ir formos šonų turi būti nedidelis, maždaug 1 cmt arpelis, kad ten tilptų pusė braškės. Dėkite pirmąjį biskvito lakštą ant formos dugno. Atrinkite vienodo dydžio didesnes braškes ir perpjaukite jas pusiau. Likusias braškes supjaustykite plonomis riekelėmis, pusę jų išdėliokite ant biskvito viršaus. Išdėliokite braškių puseles į ertmę tarp formos sienelės ir biskvito. Sudėkite pusę šokoladinio muso.
Uždenkite antru biskvito lakštu, išdėliokite likusias braškes ir vėl pilkite musą. Papuoškite didelėmis sveikomis braškėmis ir paslėpkite tortą šaldytuve.Tegul tupi ten visą naktį ir sustingsta.
Kažin ar pavyks patiekti sveiką tortą kitą dieną. Vis vien rūpės prapjauti gabaliuką. Lengvas ir gardus. Labai rekomenduoju, kol dar braškių sezonas nesibaigė.





5 komentarai:

Arune rašė...

Atrodo nuostabiai.

Vilma rašė...

Puanc, jei tortadienis buvo tavo, tai labai labai sveikinu! Linkiu tokių gražių, ryškių ir skanių dienų, kaip tavo pagamintas tortas! :)

Puanc rašė...

Ačiū Arūne!
Vilma, taip tortadienis buvo mano, ačiū už linkėjimus!

rūtuliukas rašė...

o tai velnias, aš kaip visada pavėluoju. Na, labai labai pavėluotai, bet sveikinimai.

Nuostabus tortas.

Puanc rašė...

Ačiū ačiū Rūtuliuk.
Sorry, kad negalėjau tau padėti su paveiksliukais bloge. Bet, matau, pati puikiai susitvarkei.