2009-05-31

Rabarbarų ir braškių pyragas

Rūgštokas, bet ne per daug. Rabarbarai žali, bet braškės juos nudažo raudonai. Gražu.
Daug įdaro, ne tiek daug tešlos. Sveika.
Trys žmogeliai gali vienu ypu sudoroti visą 22 cm pyragą. Neskalsu. Bet labai labai skanu.
Nespėjau į "Rabarbarų savaitę", bet nieko tokio, dabar jau ruošiuosi kepti antrą sykį per vieną savaitę, kol dar visur pilna rabarbarų.

Reikės:
Pundelio rabarbarų (tik nesibarkit: "tai kiek tas pundelis???!!!", na, maždaug 3 puodukai jau supjaustytų rabarbarų iš turgaus, parduotuvės ar nuosavo daržo. Tinka ir iš kaimyno)
Pundelio braškių... chi chi vėl aš savo... na, maždaug vieno puodelio supjaustytų braškių. Čia tai jau aiškiai ne iš daržo, anksti dar.
1 puodelio cukraus
1 puodelio krakmolo
1 apelsino tarkuotos žievelės
1 pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos



Įkaitinau orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. Rabarbarus nulupau ir gana smulkiai supjausčiau. Susmulkinau ir braškes. Viską užpyliau cukrumi ir krakmolu. Paskaninau apelsino žievele. Sumaišiau. Išsiskyrė nemažai sulčių, jas nupyliau, kad vėliau nepribėgtų į orkaitę.


Pyrago formos dugną išklojau vienu lakštu tešlos, supyliau įdarą ir užklojau kitu tešlos lakštu.


Tiesą sakant, kad nebūtų nuobodu, tą lakštą prieš dedant supjausčiau garbanotomis juostelėmis ir išklojau pyrago paviršių. Svarbu palikti skylučių, kad išeitų kepančių vaisių garai. Kitaip gali įvykti sprogimas! Ir turėsite raudoną-braškinę-rabarbarinę orkaitę. Pyrago viršų patepiau išplaktu kiaušiniu ir pabarsčiau perliniu cukrumi. Galiu prisipažinti, kad turiu silpnybę šiam cukrui. Jis man visad atrodo skanesnis.


Voilà! Pyragą kepiau 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių, tada sumažinau temperatūrą iki 180 ir kepiau dar 30 minučių. Pyragą geriausia valgyti jau atvėsusį, tada sultys suspėja sustingti. Skanumėlis.





Receptas iš www.simplyrecipes.com



7 komentarai:

Unknown rašė...

Ogi tikrai skaniai atrodo, ir tešlos pačiai minkyti nereik. Neblogas receptukas, manau kad turėtų būti tikra gaivuma.

Anonimiškas rašė...

O jau koks grožis! Prisipažinsiu, nesu bandžiusi parduotuvėje pirktos jau pagamintos ir šaldytos tešlos. Šis receptas tiesiog verčia ją išmėginti :)

Puanc rašė...

Jurate, dievaži skanus pyragėlis. Vasariškas ir gaivus.
Zalia-varna, šaldytos tešlos visada gerai turėti šaldytuve. Tik šast, ir pyragas jau paruoštas. Be to, sluoksniuotos tešlos tikrai dažnai negaminame, tam reiktų gerus rankų raumenis užsiauginti ir kočioti, kočioti, kočioti...

surfingtheworldcuisine rašė...

Oi kaip skaniai atrodo!!! Kas cia Lietuvaitem siomis dienomis tai vis tik saldumynus deda.. teks ir man susigundyt!!!

Puanc rašė...

Taip taip, labai skanus pyragutis. Ir kaip nekepsi, kai uogos jau pradeda iš visų pakampių byrėti ir rabarbarai choralus traukia turguje ant bobučių prekystalių. Sezonas trumpas, reikia atsivalgyti visiems metams į priekį.

Milda rašė...

Wow! Isinorejau ir as tokio pyrago! Ir prisiminiau kad pas mociute kaime buvo tokia pjaustykle kuri garbanotai tesla pjauste. Vai vai is kur man dabar ja susiveikt? Reikes skambint visais varpais namiskiams kad parveztu :)

Puanc rašė...

Žiupsneli Druskos, pjaustyklių tokių yra Senukuose ir kitur, kur parduoda virtuvės reikmenis. Tikrai nebrangiai kainuoja. Jei negausi iš kaimo, gali pasidairyti ir mieste.