2009-03-15

Tandoori žuvis

Kai viešėjau Indijoje, Tandoori valgiau laaaaaabai aštrų. Viščiukas tai buvo. Ir ašaros riedėjo skruostais. O sekmadienį norėjau žuvies kitaip. Aštresnės, nei buvau įpratusi valgyti anksčiau. Tandoori puikiai tiko. Na, nedariau tokio aštrumo, kaip Indijoje. Tik vos vos kuteno gomurį. Ir garnyrui pasirinkau bulvių kroketus. Šiaip, įdomumo dėlei. Visai ne kaip Indijoje. Bet labai skanu.

Žuvies pati negaudžiau, o naudojau šaldytą pangasijų filė. Labai švelni žuvytė, lengvai pasiduodanti įvairiam marinavimui. Kaip gi gaminau Tandoori padažą?
3 šaukštai natūralaus jogurto
1 šaukštas pomidorų pastos
0,5 šaukštelio druskos
Šaukštas kumino
Šaukštas kalendros grūdelių
0,5 šaukšto tarkuoto imbiero
4 skiltelės česnako
Čili pipirų pagal skonį
Šafrano

Kalendros grūdelius ir kuminą pakepinau sausoje keptuvėje, vis įkvėpdama prieskonių aromatą. Ach, kaip puikiai jis atsiskleidžia! Tada ant lentelės pervažiavau prieskonius kočėlu. Susmulkinau česnaką, sumaišiau su imbieru, o tada viską supyliau į jogurto, pomidorų pastos ir čili pipirų masę. Nepamiršau ir šafrano. Išėjo graži geltona košytė. Šio kiekio užteko dviems pangasijų filė. Aptepiau žuvį mase iš abiejų pusių ir palikau šaldytuve porai valandų.
Kai skrandis ėmė gurgti, pangasijas iškepiau keptuvėje su trupučiu aliejaus - po kelias minutes iš abiejų pusių. Tada uždengiau dangčiu ir patroškinau dar 10 minučių ant mažos ugnies. Iš tiesų reiktų tą daryti orkaitėje, bet aš supaprastinau gamybą ir pasirinkau tą pačią keptuvę.
Buvo labai skanu su bulvių kroketais.
Pabaigai, nuotraukos iš žvejų kaimelio Indijoje. Juk į tema? Apie žuvį...




Tandoori gaminimo gudrybes radau čia: www.ehow.com

1 komentaras:

rūtuliukas rašė...

šitą norėsiu pabandyt kada :) skaniai skamba.