2009-03-08

Grikių miltų sausainėliai su aguonomis


Chrum chrum, triaukšt - smėliukas tarp dantų. Pastebėjau, jog kuo mažiau produktų dedi į sausainius, tuo jie skanesni išeina. Kas čia bus be kiaušinių?, - taip galvojau ir galvot nustojau, kai sausainėliai iškepė. Nes beliko tik užsikaisti puodelį kvapnios ramunėlių arbatos ir ragauti laaaaaaaabai trapias ir gardžias žvaigždutes, pėdutes ir gėlytes, kurios puikiai krimtosi tingų sekmadienio vakarą.
Šį receptą radau besiruošdama dalyvauti "52 skanių savaičių" projekte, Grikių savaitėje. Be abejo, pagrindinis ingridientas ir buvo grikiai, o tiksliau, grikių miltai. Miltus ruošiausi pasigaminti pati, kaip tai padarė Vilma. Tam tikslui net kavamalę pasiskolinau. Malsiu, atseit, grikių kruopas. Bet vėliau nusprendžiau pasidairyti tarp parduotuvių lentynų. Ir ką jūs manot, radau! Grikių miltus! Ir dar ekologiškus. Ta proga įdedu pirkinio nuotrauką. Gal kam pravers.

Taigi sausainiams naudojau:
170 g kvietinių miltų
130 g grikių miltų
200 g sviesto
150 g cukraus
žiupsnelį druskos
saują aguonų
2 šaukštelius vanilės ekstrakto



Išsukau sviestą su cukrumi ir druska. Šliūkštelėjau vanilės ekstrakto. Tada sudėjau kvietinius ir grikių miltus, aguonas. Viską minkiau, minkiau, kol suminkiau. Tešla lieka gan biri, nereikia tikėtis, kad labai gerai lips. Palikau šaldytuve porai valandų. Na, o tada jau kočiojau ir spaudžiau, spaudžiau ir vėl kočiojau. Vis po nedidelį blynuką, nes tešla lengvai plyšo. Kai kuriuos papuošiau sezamų sėklomis. Orkaitę įkaitinau iki 220 laipsnių ir sausainėlius kepiau 10 minučių. Tikrai, tokie jau gardūs išėjo. Lenkiu galvą prieš grikių miltus. Ir prieš knygą "Pure Dessert", iš kurios ir paėmiau šį receptą.






8 komentarai:

Unknown rašė...

Orginali prezentacija, kaip visada!

Vilma rašė...

Pėdutės - fantastiškos! :) Man siaubingai patinka Ustukių malūno ruginiai sausainiai pabarstyti aguonomis - šie kažkodėl atrodo panašūs. ;)Jaučiu, kad tikrai turėtų būti krumt, trakšt, gurgt, mmmmm... :)))

Puanc rašė...

Ačiū ačiū už pagyras. Tikrai gardūs sausainėliai. Dar trys paskutiniai liko, gal kas norėtų prie puodelio arbatos?

Milda rašė...

Kaip smagiai tos pedutes atrodo!

Puanc rašė...

Ačiū. Aš ir pati jomis atsidžiaugti negaliu.

Indrė rašė...

Na stai shala teshla shaldytuve... Ziuresiu, kaip seksis kociot :)

Puanc rašė...

Labai įdomu, kaip pavyko.

Indrė rašė...

Ogo stai kaip
http://gpmagija.blogspot.com/2009/05/grikiu-miltu-sausainiai.html