2009 kov. 16

Apelsininiai keksiukai

Keksiukai yra krepšiukai, pilni gėrio. Juos kepti - tikras malonumas. Valgyti irgi. Ypač mėgstu drėgnus, minkštučius. Su rūgštele. Šiuos kepu dažnai, nes mikliai dingsta. Net nepastebiu kur.

Naudojau:
Tešlai
300 g miltų
2 šaukštelius kepimo miltelių
2 apelsinų sutarkuotą žievelę
125 g lydyto sviesto
100 g cukraus
2 kiaušinius
250 ml pieno
Glajui
100 g cukraus
250 ml apelsinų sulčių
šlakelį apelsinų likerio ar brendžio

Sumaišiau miltus, kepimo miltelius ir apelsino žieveles. Atskirau išplakiau kiaušinius, cukrų, pieną ir sviestą. Tada viską supyliau į vieną dubenį ir gerai išmaišiau. Jeigu kartais tešla pasidarytų per tiršta (priklauso nuo to, kokius miltus naudosite), šliūkštelėkite apelsinų sulčių. Orkaitę įkaitinau iki 180 laipsnių ir kepiau apie 20 minučių. Tada jau ėmiausi gaminti glajų. Apelsinų sultis su cukrumi pakaitinau ant nedidelės ugnies. Užvirinau ir paviriau, kol sutirštėjo. Tada įpyliau likerio. Sirupas paruoštas, patepiau keksiukų viršūnėles. Labai skanu. Receptą radau knygelėje "Bandelės" iš serijos "Paragauk".



13 komentarų:

rūtuliukas rašė...

skanumynai :) patinka man tokie keksiukai su sirupu. Niam.

Gintarė rašė...

atrodo labai skaniai :)

Puanc rašė...

Ačiū, keksiukai iš tiesų labai gardūs.

Gintarė rašė...

nima nima...pameginsiu butinai...

barbora rašė...

Mes su vyru esam keksiukumanai.Sie keksiukai yra vieni is paciu skaniausiu mano gamintu keksiuku.Kai pirma karta juos gaminau del neaiskiu priezasciu vietoje zodzio apelsinas visur maciau zodi citrina.Atsipeikejau tik virdama sirupa, bet nepasimeciau, idejau siek tiek daugiau cukraus ir rezultatas gavosi geras, su rugstele.Nuo tada kai cia aptikau si recepta, juos gaminu bent karta per savaite. Aciu labai.

Puanc rašė...

Ačiū Barbora, taip džiugu, jog kažkas, be manęs, taip pat džiaugiasi šiais keksiukais. Skanaus!

Magdelena rašė...

Bukit maloni,parasykit kiek Jums is sitos porcijos iseina keksiuku?
va ka tik i orkaite ikisau ir galvoju ar ne per mazai teslos i formeles idejau?is anksto dekoju

Puanc rašė...

Man išeina 12 keksiukų. O kiek tau Magdelena?

Anonimiškas rašė...

Aciu uz recepta, kaip tik bandau kepti. Kaip pirmakart kepanti ekksiukus susiduriau su siais klausimais/nesklandumais:
1. neaisku kiek teslos i keksiuku formele pilti,
2. popierines keksiuku formeles "nelaiko"- tyzta, tampa beformes, gal jos turetu keliauti i silikona ar kt forma? :) Sorry uz neismanyma :)
3. Keksiukai per 20 min neparudvo, atrodo dar zali, tad bandau toliau kepti
4. glajus kaip buvo sultys taip ir liko - netirsteja
Na, tikiuosi vis tiek kazkas skanaus gausis :)))))

Puanc rašė...

Atsakau:
1.Į keksiukų formeles pilu tešlos iki formelės pusės, paskui dar papildau kiekvieną, kol baigiasi tešla. Žodžiu prisipildo beveik pilna arba bent jau du trečdaliai formelės.
2.Popierinės formelės būtinai turi keliauti į metalinę arba silikoninę formą, nes kaip jau pats, mielas anonime, pastebėjai, jos tįžta...
3.Kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės, todėl, jeigu keksiukai atrodo žali, jie ir yra žali :-) kepkite tol, kol gražiai paruduos viršus.
4.Jeigu glajus per skystas, dėkite dar cukraus pudros. Vėsdama masė pradės stingti. Tačiau tai nėra labai tirštas glajus, tepant ant keksiukų ir man lašėjo pro šonus, bet viršus pasidengė skaniu sluoksniu su rūgštele.
Tikiuosi pirmas bandymas pavyks!

Emilija rašė...

Norėjau paklausti, iš kur gauti to apeslininio likerio ar brendžio, ar kažko panašaus? ar galima naudoti nebūtinai apelsininį?

Puanc rašė...

Brendis gali būti ir paprastas, nebūtinai apelsininis, juk reikia tik šlakelio...

Emilija rašė...

ačiū, ryt mėginsiu:)