2008-12-19

Įdaryti mini kalmariukai

Vis burnodavau, kad negaliu nusipirkti šviežių kalmarų, reikia tenkintis šaldytais. Ogi žiūriu kartą ir savo akimis netikiu, viename prekybos centre, leduose kalmariukai guli! Šviežutėliai, skanutėliai, su akytėm, su galvytėm... Čiupau kilogramą ir tik paskui pradėjau galvoti ką čia gero su jais nuveikus. Pasitelkiau į pagalbą knygą "1000 patiekalų". Šis receptas, be abejo, labiau tinkamas didesniems kalmarams įdaryti, bet turėjau mažų, todėl juos ir čiupau. Teko pasitelkti kantrybę kalmarus valant, nes dydis labai simpatiškas, tačiau visiškai nepraktiškas. Bet ko gi nepadarysi dėl išsvajoto patiekalo.
Naudojau:
1 kg išvalytų kalmarų
Įdarui:
3 nuluptus pomidorus
1 svogūną
250 g kalmarų mėsos
3 česnako skilteles
3 šaukštus maltų džiuvėsėlių
1 kiaušinio trynį
1 papriką
1 stiklinę balto sauso vyno

Smulkiai supjaustytą svogūną pakepiau, kol įgavo auksinę spalvą. Susmulkinau pomidorus, papriką, 250 g kalmarų mėsos ir česnaką. Subėriau džiuvėsėlius, įleidau kiaušinio trynį. Viską gerai išmaišiau ir sukimšau į kalmarus. Tada juos pakepinau keptuvėje su lašeliu aliejaus. Kepti reikia labai trumpai, kad nesukietėtų. Beje, nereikia prikimšti labai daug įdaro, nes kalmarai kepdami traukiasi ir dalis įdaro gali išbėgti. Taip man ir nutiko su kai kuriais kalmarais. Tada įdariukas pradeda degti keptuvėje ir jį reikia krapštyti iš ten laukan. Iškepusius kalmarus sudėti į puodą ir patroškinti su svogūnais ir pomidorais bei sausu baltuoju vynu. Aš kalmarus skaniai sudorojau su virtomis morkomis ir žirneliais. Na dar tokį sviestinį padažiuką pasidariau. Buvo labai gardu. Pirštus galima apsilaižyti.



1 komentaras:

Egle rašė...

Žudikiškas receptas :)
Nooooriu :) reiks ir man pasidairyt kalmarų, gal kūčioms ar kalėdoms..