2008-11-07

Saldūs bulviniai kleckiukai

Kas galėjo pagalvoti, kad iš bulvių galima pagaminti desertą? Aš ir pati tuo nelabai tikėjau, bet su viltimi vis tiek pasinėriau į interneto platybes. Pasirodo, vokiečiai tokius dalykus valgo, o gal, tiksliau būtų pasakyti, valgydavo. Šis receptas priskiriamas prie etninių. Nežinau kaip ten iš tikrųjų yra, bet nusprendžiau pabandyti. Dviejų valgytojų nuomone, patiekalas išėjo skanus ir netikėtas. Už tai ir dėkojame Alexandrai, kurios receptą pasiskolinau.

Naudojau:
200 g bulvių
200 g natūralaus jogurto
2 šaukštus cukraus
1 šaukštą aguonų
žiupsnelį druskos
100 g miltų
1 trynį

Pirmiausia reikia išsivirti bulves su lupenomis ir jas atvėsinti. Čia gali puikiai pasitarnauti ir likusios bulvės nuo vakarykščių pietų. Svarbiausia, kad jos būtų sausos ir atvėsę. Bulves sugrūsti ir sudėti visus reikalingus ingridientus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali prireikti ir daugiau. Priklausomai, kaip gerai jie bringsta ir koks bulvių drėgnumo laipsnis. Masę išmaišyti. Užkaisti puodą su vandeniu. Jame virs mūsų kleckučiai.


Pasiruošti miltuotą lentelę ar tiesiog paberti miltų ant stalo (kaip dariau aš). Arbatiniu šaukšteliu imti bulvių masės ir dėti ant miltuoto paviršiaus. Apvolioti bulvinukus miltais. Pasidaryti tokių krūvelių apie 10. Kai vanduo puode užvirs, miltuotomis rankomis imti bulvių masės krūvelę ir pavolioti rankomis, kad gautųsi toks storas vikšras. Jeigu neišeina klecko suformuoti, gali būti, kad masė per skysta. Pridėkite miltų. Kai šitas reikalas pavyksta, dėti į verdantį vandenį ir virti tol, kol kleckai iškils. Tuo tarpu galima pasiruošti dar 10 bulvinių krūvelių, kurios vėl keliaus į puodą.


Dabar išvirusius kleckiukus reikia apkepti svieste. Na, tiesą pasakius, naudojau aliejų. Apkepti iš abiejų pusių, kad įgautų auksinę spalvą.


Na štai. Bulvinius kleckiukus apibarsčiau cukraus pudra, o šalia jų atsirado konservuotų abrikosų gabalėliai su razinomis. Dar galima ir ledų kamuoliuką į kompaniją priimti. Geras derinys.

6 komentarai:

Dautartė rašė...

Idomu... Įtraukiu į sąrašą "išbandyti"...

Unknown rašė...

Nagi labai apetitnai atrodo! Kleckiukai,mmm... O skonis nėra kaip žemaičių blynų, a?

Unknown rašė...

Na iš bulvių desertą teko girdėti. Frau darydavo tešlą kažkokiam desertui, bet neteko matyti, kad virtų :) Atrodo labai simpatiškai.
Pats knygoj esu radęs pyragą iš bulvių ir slyvų uogienės, bet gavosi katastrofa :)

Puanc rašė...

Skonis tikrai nėra, kaip žemaičių blynų. Nežinodamas, net nelabai suprasi, kad kleckiukai iš bulvių padaryti. Skanu.

Diana rašė...

Išbandžiau, skanu ir neiprasta, svarbiausiai labai greitai pasidaro, aciu tau Jurgita uz tokius puikius receptus, einu kept pyraga....

Puanc rašė...

Smagu, kad neįprastas skonis ne man vienai patiko.