2008-11-24

Burokėlių bokšteliai

Šie burokėliai gali būti garnyras prie mėsos, arba valgomi vieni. Graži forma puošia lėkštę, spalva - skatina apetitą.

Naudojau:
2 virtus burokėlius (~100 g)
1 kiaušinį
3 šaukštus grietinėlės
čiobrelių, bazilikų

Burokėlius sutryniau trintuve. Suplakiau kiaušinį su grietinėle ir sumaišiau su burokėliais. Viską pagardinau čiobreliais ir bazilikais, druska ir pipirais.

Supyliau tešlą į išteptas sviestu mažas formeles, galima naudoti ir mažus kavos puodelius. Kad paviršius nesukietėtų, uždengiau kiekvieną kepimo popieriumi.
Sudėjau formeles į vandens vonelę ir kepiau orkaitėje 225 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Puikiai išsiėmė iš formelių! Maniau, kad prilips, prie kraštų, bet ne. Būtinai darysiu dar ne kartą. Šiuos suvartojau su kiauliena ir sviesto-garstyčių padažu.
Receptas iš "Didžiosios virtuvės knygos".


4 komentarai:

Namų Darkytoja rašė...

O, kokia įdomybė... Reiks pabandyti :)

Egle rašė...

ir vel... neturiu orkaites :(((
taviskis receptas atrodo jėgiškai :)

mėgstu burokėlius, bet kažkodėl šiuo metu tik marinuotus (gėėėėris), tai taip suku galvą ką burokėlių savaitei paruošus.. gi aš juos valgau vienus, be nieko, tiesiai is stiklainio :)

Puanc rašė...

Galiu tik pareikšti užuojautą, be orkaitės - ne gyvenimas:-(

Anonimiškas rašė...

žinau... tenkinuos tom retom akimirkom kai grįžtu į gimtuosius namus, tada manęs niekas neiškrapšto iš virtuvės ir neatitraukia nuo orkaitės. O šiam nuomojam bute, kur gyvenam orkaitės nėra :( Nors kraustantis buvo sąlyga - būtina orkaitė, tačiau šis mažas butelis turi tiek kitų provalumų, kad sakiau, jog išgyvensiu ir be orkaitės... tačiau kasdien skauda širdį, pamačius kokį gerą ir skanų receptą, pvz. kaip šis... :(