2008-10-03

Vištienos keptinis

Įsigijau silikoninę kepimo formą, todėl rūpėjo kuo greičiau ją išbandyti. Kekso kepimas atrodė labai jau suprantamas, todėl pagaminau vištienos keptinuką.
Naudojau:
1 kg vištienos
5 riekeles batono
Svogūną
Česnaką
Papriką
150 g šparaginių pupelių

Batoną užmerkiau vandenyje ir griebiau vištieną.

Mėsytę supjausčiau gabaliukais ir blenderiu sutryniau. Naudojau kulšelių mėsą ir gerokai pavargau su gyslelėmis, vis apsisukančiomis aplink blenderio peiliuką. Nusprendžiau, kad geriau naudoti krūtinėlę arba pirkti jau paruoštą vištienos faršą, nes dabar jau nebežinau ar blenderis gerai tebeveikia.

Svogūną ir česnaką smulkiai supjausčiau ir pakepinau.

Į vištienos faršą sudėjau mirkytą batoną, druską, pipirus, čiobrelius, bazilikus, kepintą svogūną ir česnaką. Viską gerai išmaišiau. Į formos dugną sudėjau dalį faršo.

Papriką supjausčiau išilgomis juostelėmis ir kartu su šparaginėmis pupelėmis pakepiau keptuvėje maždaug dvi minutes. Beje, šparagines pupeles naudojau šaldytas.

Tokiuose maišeliuose gyvena jūros dumblių paplotėliai. Juos sėkmingai ir panaudojau.

Ant jūros dumblių dėjau šiek tiek vištienos faršo bei kepintas paprikas su šparaginėmis pupelėmis. Patarimas: dėkite mažiau vištienos, nei matosi nuotraukoje, nes dumbliai gali įplyšti.

Viską susukau į ritinėlį, nors neklusnios šparaginės vis taikėsi pasprukti.

Ritinėlį dėjau į formą su dugne lukūriuojančia vištiena. Įplyšimo, deja, neišvengiau.

Likusią vištienos faršo dalį uždėjau ant viršaus ir pašoviau įkaitinton iki 180 laipsnių orkaitėn. Kepiau 1 valandą. Išsiskyrusį skystį nupyliau ir formą išverčiau ant lėkštės.

Štai ką turime. Skonis buvo geras. Tačiau daržovių visų sudėti nepavyko. Kitą kartą į dumblių ritinėlį vyniosiu daugiau daržovių, o mažiau vištienos. Pastarąją geriau sudėti formos viršuje.

Patiekiau vištieną su bulvių koše ir ridikėliais. Galima ir padažiuką kokį sugalvoti, bet man skanu buvo ir taip.


2 komentarai:

Unknown rašė...

Čia tai jau priskirčiau prie kulinarinių šedevrų... Įtariu, kad skonis neblogesnis už vaizdą, o vaizdelis tai įspūdingas. Kaži ar kada pati ryžčiausi tiek darbuotis...

Puanc rašė...

Na koks čia šedevras... Zuikis toks netikras...Beveik...