2008-10-11

Įprastos receptūros, bet nepaprasto skonio varškės apkepas

Kiek sklaidžiau interneto puslapius, vis atrasdavau tą patį varškės apkepo receptą, tik proporcijos kiek skyrėsi. Bet esmė ta pati. Galiu pasakyti, kad apkepas LIUKS! Tikrai neverta ieškoti jokio kito recepto.
Naudojau:
0,5 kg varškės
3 kiaušinius
100 g sviesto
7 šaukštus cukraus
4 šaukštus manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
Manų kruopas užpyliau pienu ir palaikiau pusvalandį.

Gavau kaimiškos varškės ir nusprendžiau, jog apkepui ji puikiai tiks.

Sviestą sukapojau gabaliukais.


Trynius išsukau su cukrumi.


Sudėjau manų kruopas, trynius, cukrų, sviestą ir varškę į vieną dubenį ir gerai išsukau.
Tada atskirai išplakiau baltymus ir atsargiai sudėjau į bendrą masę.
Kepimo skardą ištepiau sviestu, pabarsčiau džiuvėsėliais, orkaitę įkaitinau iki 200 laipsnių temperatūros ir kepiau maždaug 45 minutes.

Taip atrodė jau iškepęs apkepas.


Labai gardžiai sudorojom apkepą pusryčiams su šviežiomis trintomis braškėmis.


Komentarų nėra: