2008-10-05

Obuoliniai paršeliai

Obuolių vis dar gausybė, todėl ir kepiniai su obuoliais yra labai teisingas dalykas.
Ačiū Astai už gerą Paršelių receptą. Man labai patiko.
Tešlai naudojau:
250 g sviesto
2,5 stiklinės miltų
4 kiaušinių trynius
100 g grietinės
2 šaukštus cukraus

Kremui naudojau:
4 baltymus
1 stiklinę cukraus pudros

Įdarui naudojau 4-5 obuolius, supjaustytus skiltelėmis.

Sviestą sutarkavau, galima ir sukapoti peiliu.
Sudėjau kiaušinių trynius, grietinę, miltus, cukrų ir viską gerai išminkiau. Tešlą palaikiau šaldytuve 10-15 minučių, o tuo metu ėmiausi plakti baltymus su cukrumi.

Plakti mikseriu labai smagus ir greitas darbas.

Tešlą suskirsčiau į aštuonias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiojau apskritimą ir supjausčiau į aštuonias dalis.

Kiekvieną trikampį ištepiau baltymų kremu.

Įdėjau obuolio skiltelę ir suvyniojau.

Kepiau orkaitėje 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptus paršelius pabarsčiau cukraus pudra.

Paršeliai minkšti ir skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Čia jau Astos kepiniukų nuotraukos. Atsiųsk dar receptų.



4 komentarai:

Jurate rašė...

Maniau, kad šitie "paršeliai" vadinasi skarelės... Na, tebūnie paršeliai. Ale kaip nemėgstu kočiojamos tešlos... Iki šiol maniau, kad kočielas skirtas vyrams auklėti, užtai tokio neturiu - kažkaip šiam reikalui neprireikia :-). Na, vardan paršelių gal reikėtų ir įsigyti...

Jurgita rašė...

Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi... O kočėlo reikia, kaipgi be jo. Jei nekočiosi nieko, tai ir vyrui auklėti tikrai pravers. Bet "paršeliai" verti grieko...

Barbora rašė...

Receptas paprastas, bet rezultatas tiesiog pasakiskas. Nuo tada kai atradau Jusu tinklapi, mano vyras priaugo bent 5 kg.

Puanc rašė...

Ačiū Barbora. Norėčiau, kad ir mano vyras priaugtų nors gramelį, bet deja, visi gardumynai svorį augina tik man...