2008-09-22

Vištiena su obuoliais ir porais



Obuoliukų daug visokių
Ant medelių jau prinoko.
Kur juos dėti nežinau,
Tai vištieną gaminau.


Štai tokia mano rudeniška poezija. Užderėjus gausiai obuolių, laikas ruošti obuolių patiekalus. Pietums raudonskruosčio lyg ir mažoka, todėl galima gaminti vištieną su obuoliais. Kadangi šaldytuve liūdėjo vienišas poras, pakviečiau į kompaniją ir jį.

Naudojau:

Vištienos kulšeles ir kumpelius
Vištienos prieskonius
Česnaką,
Druską ir pipirus
Obuolius
Porus
Vištieną gerai įtryniau prieskoniais ir česnaku, pakepiau keptuvėje, kol gražiai apskrudo.
Į troškinimo indą pridėjau pjaustytų obuolių (geriau rūgščių), tada sluoksnį pjaustytų porų. Ant viršaus keliavo vištienos gabaliukai, tada vėl pakartojau sluoksnį obuolių ir porų. Supyliau keptuvėje išsiskyrusius riebaliukus. Viskas. Darbo tikrai nedaug. Kepiau 30 min. 200 laipsnių temperatūroje troškinimo inde su dangčiu. Gardu ir paprasta.

Komentarų nėra: