2008-09-14

Trapūs krepšeliai

Sugalvojau, kad ledus ar grietinėlę smagiau valgyti iš krepšelio, kurį vėliau taip pat galima smagiai sutriaukšti. Ir atrodo gražiau, nei paprastame indelyje.
Jeigu laukiate svečių, krepšelius geriau išsikepti prieš dieną, nes krapštymosi užtenka.



Naudojau: 75 g sviesto
150 g cukraus
3 kiaušinio baltymus
90 g miltų
Šaukštą grietinės


Sviestą ištirpinau.


Baltymus išplakiau, subėriau cukrų, vėl plakiau. Sudėjau miltus, grietinę. Viską atsargiai išmaišiau. Tada supyliau ištirpintą sviestą.




Įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą gerai ištepiau sviestu ir dėjau po šaukštą tešlos. Tešla gana skysta ir lengvai pasiskleidžia, todėl reikia išlaikyti nemažą atstumą nuo vieno blynuko iki kito. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 8 minutes.




Tik iškepusius blynukus dėjau į keksiuko formelę, spustelėjau dugną ir palaukiau, kol sustings. Krepšeliai stingsta labai greitai ir lankstosi tik tol, kol karšti. Dariau viską, kas tik įmanoma, kad apsaugočiau savo pirštus: pučiau, bandžiau dirbti apsimovus pirštines, bet vis tiek šiek tiek apskrudau. Reikės krepšelius kepti dar ne kartą, kad išmokčiau mikliai suteikti jiems norimą formą.



Į krepšelius įdėjau ledų ir aviečių. Galima dėti plaktos grietinėlės.



Jeigu liko tešlos ir krepšelių išsikepėte pakankami, iš dar karštų skrituliukų galima suvynioti "Cigaretes prie arbatos". Taip mano mama vadina šiuos sausainius, kuriuos vaikystėje kepdavo gana dažnai.






3 komentarai:

Unknown rašė...

O, krapšiūkai, buvau juos praleidusi. Aha, jaučiu kaip karšta yra juos formuoti ir vynioti į dūdeles, ufff... Ale kaip skaniai atrodo su avietikėmis.

Anonimiškas rašė...

Labai gražu. Apskritai gražus blogas.

Puanc rašė...

Ačiū ačiū.