2008-09-02

Kiniška kiauliena


Nusižiūrėjusi receptą iš Tasty Art, supratau, kad visai norėčiau paskanauti kinietiškos mėsytės. Traški kiauliena labai tiko šeštadienio pietums.

Naudojau kiaulienos sprandinę, 2 kiaušinio baltymus, kukurūzų krakmolą. Padažui: sojos padažą, medų, krakmolą, actą. Garnyrui tiko balti plikyti ryžiai. Dar labai reikalingas aliejus mėsos virimui.

Išplakiau baltymus, sudėjau krakmolą. Balta masė bus reikalinga kiaulienos gabaliukams mirkyti. Sprandinę supjausčiau plonomis juostelėmis ir pamirkiau baltymuose su krakmolu. Gerai įkaitinau aliejų puode ir pamažu sudėjau kiaulieną. Kiekvieną mėsos partiją kepiau maždaug 3-4 minutes, kai apskrudo, sudėjau į lėkštę, kurioje patiestas popierinis rankšluostis riebalams sugerti. Padažiukui į atskirą indą supyliau sojos padažą, jį pakaitinau. Medaus ir acto kiekis priklauso nuo to, kokį padažą labiau mėgstate: saldesnį ar rūgštesnį. Krakmolo reikia berti atsargiai, kad nepadarytumėte mano klaidos. Netyčia šliūkštelėjau per didelį kiekį ir mano padažas pasidarė laaaaaaaabai klampus. Teko skiesti vandeniu, vėl kartojant acto ir medaus priedus. Šis patiekalas tiks tiems, kas mėgsta saldžiarūgščius kinų patiekalus. Aš juos dievinu!

8 komentarai:

Unknown rašė...

Ar taip ir išėjo kaip nuotraukoje? Visai kaip ristoranike, tiktai be E621 !

Puanc rašė...

Tokie tie gabaliukai ir išėjo. Traškūs ir gardūs. Liuks!

Unknown rašė...

Kaip norėčiau... Turiu sprandinės gabaluką šaldiklyje, reikės mėginti. Su raudonaisiais ryžiais.

Unknown rašė...

Prašymas patikslinti receptą su nurodytomis proporcijomis. nes ne kažin kas gavosi... Na, alkani nelikom, mėsa riebaluose šiaip ar taip iškepė, bet va iš tos traškios luobelės nieko neišėjo. Nebuvo aišku kiek į baltymus to krakmolo dėti. Pamirkius mėsą plakinyje ir įdėjus į aliejų, ji nugrimzdavo prie dugno, tas baltymas tuoj prikibdavo ir ten pasilikdavo, o mėsa išplaukdavo kaip niekur nieko :-) Žodžiu, baltymai kepė sau, mėsa sau. Ir dviejų baltymų neužteko, nors mėsos daug nebuvo. Bet kadangi mačiau, kad vis tiek naudos iš jo nedaug, tai daugiau ir nebeplakiau. Žodžiu. Be proporcijų neaišku kiek dėti krakmolo į baltymus ir kokio tirštumo turi būti ta masė.

Puanc rašė...

Reiktų dėti kokius 2-3 šaukštelius krakmolo. Kuo daugiau krakmolo, tuo storesnė pluta pasidarys. Baltymai galėjo kibti prie dugno dėl perkaitusio aliejaus. Įkaitus aliejui iki maksimumo, visada reikia šiek tiek sumažinti ugnį. Neseniai kepiau vištieną - gavosi puikiai. Bandyk dar kartą su ne tokiu karštu aliejumi, esu įsitikinusi, jog pavyks.

Anonimiškas rašė...

Patys kiniečiai gamindami ant kaitrios ugnies dažniausiai naudoja riešutų ar sezamų sėklų aliejų nes jis atsparesnis karščiui, didesnė jo virimo temperatūra, todėl rapsų ar saulėgražų aliejus tokiems dalykam nelabai tinka.

subertas rašė...

autentika lieka autentika ...
bet jei i plakini idejus truputi
miltu, gal visai tiktu ir musu aliejus :)
pagarbiai ... Subertas

Puanc rašė...

Manau, kad tikrai tiktų ir mūsų aliejus. Sėkmės gaminant!