2008-09-08

Baklažanas su įdaru

Šitiek užteks dviems žmonėms pavakarieniauti. Taigi, reikės:
Vieno baklažano
Vieno nedidelio svogūno
Trijų česnako skiltelių
Dviejų morkų
Pomidorų tyrės
Fermentinio sūrio
300 g maltos mėsos (man geriausiai tinka jautiena ir kiauliena per pusę)

Baklažaną perpjoviau pusiau ir išskobiau minkštimą. Dali minkštimo palikau, taigi, išėmiau ne viską. Išskobtą baklažaną supjausčiau kubeliais.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjausčiau ir pakepiau, įpylus šlakelį aliejaus keptuvėn. Tada sudėjau baklažaną, tarkuotas morkas ir viską pakepiau apie 10 minučių. Dabar mėsytės eilė. Ji irgi keliauja į keptuvę, prieš tai paskaninus maltos mėsos prieskoniais, bazilikais, raudonėliais, druska ir pipirais. Kai mėsa iškepė, supyliau pomidorų pastą ir dar patroškinu. Įdaras paruoštas.
Įdėjau mėsytę į išskobto baklažano puseles ir pašaunu įkaitusion orkaitėn. Kepiau maždaug 20 minučių, tada uždėjau fermentinio sūrio gabaliukus ir palaukiau, kol jie ant baklažanų išsilydys.
Skanaus!

Komentarų nėra: