2008-08-24

Pagarba šaldytai tešlai

Kai tingiu kočioti ir minkyti, iš šaldiklio išsitraukiu šaldytos tešlos. Obuolių sezonui įsibėgėjus, pats laikas kepti obuolių pyragus. Šitas toks paprastas, kad galima jį net miegant iškepti.





Išklojau formos dugną vienu lakštu tešlos ir pabarsčiau cukrumi, nes tešla nesaldi. Tada išdėliojau pjaustytus obuolius, kuriuos taip pat pasaldinau bei paskaninau cinamonu.


Įmečiau keletą slyvų, jų irgi turiu nemažai. Net nesivarginau smulkiau supjaustyti.
Užkloju antru lakštu tešlos, dar pabarstau cukrumi, kad pasidarytų "plutelė" ir kepu 30 min. 210 laipsnių temperatūros orkaitėje.


Štai ir pyragiukas. Man jis skanesnis atvėsęs.

1 komentaras:

Jurate rašė...

Ai kaip skaniai atrodo tokia apskrudusi plutelė su cukreliu, mmmmmmm. Atrodo tikrai lengvas receptėlis. Lauksim sekančių.