2008-08-28

Makaronai su baklažanais

Dabar pats baklažanų sezonas, todėl reikia naudotis proga ir pasigaminti patiekalų su šia daržove. Rekomenduoju baklažanus pirkti turguje. Šiandien išleidau tik 3 litus už kilogramą, kai, tuo tarpu, parduotuvėje prašo mokėti 9 Lt už kilogramą. Apiplėšimas vidury baltos dienos!


Reikia vieno didesnio baklažano, vieno svogūno, nedidelės česnako galvos, skardinės (450 g) konservuotų pomidorų be odelės, mozarelos sūrio (200 g), parmezano ar kito kietojo sūrio, puikiai tiks "Džiugas", 200 g grietinės, baziliko, vamzdelių ar spiralės formos makaronų.


Perpjautą išilgai baklažaną apibarsčiau druska ir palaikiau valandą. Tada servetėle nusausinau išsiskyrusį skystį. Tai panaikina baklažano kartumą. Yra ir nekarčių baklažano rūšių, bet neparagavęs - nesužinosi, o paragauti gali tik nusipirkęs, taigi geriau nerizikuoti ir pašalinti karčias sultis. Supjaustyti baklažaną kubeliais.



Į keptuvę įpylus šiek tiek aliejaus, patroškinti baklažanus, tada sudėti smulkintus svogūną ir česnaką, sudėti smulkintus pomidorus. Aš uždengiau viską dangčiu ir ramiai sau žiūrėjau serialą, kol gėrybės troškinosi. Laikas nuo laiko dirsteldavau po dangčiu, pamaišydavau ir, kai atrodė, kad per sausa, šliūkštelėdavau sulčių nuo pomidorų. Nežinau kiek laiko viskas troškinosi, bet galima išsitraukti baklažano gabaliuką ir paragauti. Jei jis kietokas - dar tegu daržovės patupi po dangčiu, jei jau minkštas - teks nutraukti serialo žiūrėjimą.



Užkaičiau puodą makaronams ir paviriau juos 10 minučių. Kol jie virė, sudėjau į daržoves grietinę ir gerai viską išmaišiusi, dar patroškinau kelias minutes. Nupyliau makaronų vandenį, šliūkštelėjau lašelį aliejaus ir į tą patį puodą sudėjau visas daržoves. Gerai išmaišiau, sudėjau baziliką. Voilà!


Jau dėdama į lėkštę, tarp makaronų, bėriau mozarelos sūrio, supjaustyto kubeliais. Mozarela aptirpsta ir darosi smagu rasti "guminuką" - mozarelos sūrio gabaliuką. Pabaigai - tarkuoto kieto sūrio karūna. Sveikas ir sotus patiekalas.

Receptas iš knygos "Gaminame su Oliveriu"

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Nuostabus patiekalas. Gana greitai paruošiamas, nereikalauja nieko ypatingo. Daug išeina. Nepastebėjau parašyto makaronų kiekio. 400-500g. Skanaus

Anonimiškas rašė...

Cia yra Oliverio receptas. Manau butu grazu ir teisinga tai pamineti.

Puanc rašė...

Pataisyta ;-)