2008-08-25

Kiniškos salotos su kiauliena

Šį receptą nusižiūrėjau Pragaro virtuvėje. Šiek tiek pakeičiau ir apturėjau skanią vakarienę. Pradedam!




Išviriau kiaulienos kumpio gabalą, kurį pasirinkau vietoj jautienos. Pamaniau, kad bus minkštesnė mėsa. Supjausčiau atvėsusią mėsą šiaudeliais. Taip pat supjausčiau morkas ir agurkus.


Padažiuką padariau iš 4 skiltelių sutrinto česnako, sojos padažo, 2 šaukštų aliejaus ir citrinos sulčių. Jokių aštrių prieskonių nedėjau, nes sojos padažas pakankamai aštrus mano skrandžiui. Bet galima paruošti ir aštresnį.

Apsidžiaugiau spintelėje radusi sojos makaronų. Juos užplikiau verdančiu vandeniu ir palaikiau 30 sekundžių.

Visus skanius dalykėlius sudėjau į nedidelį puodą, pribarsčiau sezamo sėklų, supyliau padažą, uždengiau dangčiu ir gerai pakračiau-pavarčiau.


Visą turinį sukramčiau vakarienės metu. Ypač man patinka makaronai, kuriuos galima paruošti per 30 sekundžių.

5 komentarai:

Unknown rašė...

Puikiai atrodo salotos, atrodo nesunkiai padaromos. Kaži ar mėsytė nebūna sausa ir kietoka? Nors ir kiauliena, bet kumpis nėra pati minkščiausia mėsa, a? O sezamus ar paskrudinai? Tada būna pats gardumas :-)

Puanc rašė...

Nepaskrudinau sezamų, net nepagalvojau apie tai. Jie prisigėrė to padažo ir labai skanūs buvo. Gal paskrudinsiu kitą sykį, jei netingėsiu. Kumpis nebuvo nei sausas, nei kietas, nes ilgai viriau, be to, smulkiai supjausčiau.

Unknown rašė...

Vistik siūlau pabandyti ir su jautiena :)

Puanc rašė...

Reiks bandyti, niekur nedingsiu.

Anonimiškas rašė...

Mano drauge paruose, labai skanios, aciu merginos uz gera recepta! Skonis tikrai panasus i tas salotas kur pateikia kinieciu virtuveje. O del sezamo, merginos, nepamirskite pakepti, gaunasi tikrai skaniau, pakepintos seklytes isskiria is saves alieju, kuris ir suteikia papildoma skoni ir aromata. Cesnako irgi negailekite, jis duoda astruma. Mesyte galetu buti ne tokia sausa, mes dareme is virto kiaulienos kumpio, patartume po isvirimo ji pakepinti, gal geriau gautusi ;)