2008-08-26

Apie lęšius

Kai kas klausė kas gi tie lęšiai, kaip jie atrodo ir kaip (kam?) valgomi. Tai štai kokius padariau atradimus. Man jie pasirodė tokie žirnių ir pupelių hibridai (skonio atžvilgiu), nes jis ir yra pupinių šeimos augalas. Lęšiai turi labai daug baltymų, net daugiau nei mėsa! Įsivaizduojat? Man buvo skanu juos doroti išvirtus kartu su ryžiais. Ir ryžiams linksmiau.

Prieš verdant reikia lęšius pamirkyti mažiausiai dvi valandas, geriausia užmerkti iš vakaro, atsikeli - jau paruošti virti. O virti reikia apie 45 minutes.


Vištienos krūtinėlė su ryžiais-lęšiais. Vištieną įpjoviau taip prieš kepdama, kad įgautų aštuonkojo formą. Beje, į verdančius lęšius, likus 20 minučių, įdėjau virti ryžius, todėl jie nusidažė rausva spalva.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Italijoje lesiai valgomi Naujuju metu isvakarese,nes tai yra turto ir klestejimo simbolis.

Puanc rašė...

Reiks ir man dažniau juos valgyti, gal klestėjimo laikai greičiau Lietuvon sugrįš.